Jeg begyndte at male i 1998

inspireret af mine astrologiske studier. Min astrologilærer bad mig om at følge min kreativitet, og mine første 10 billeder gengav astrologi og den styrke, der ligger i hver af de 10 planeter, som bruges i astrologitydningen.
Jeg har malet lige siden.
Jeg arbejder mest med akrylfarver og gerne et stort lærred, hvor jeg kan udtrykke mig ekspressivt  med farverne. Jeg har forskellige måder at arbejde på. Jeg vælger nogle farver ud og applikerer dem på lærredet i pletter, klatter og tilfældige mønstre, fordeler dem ud på lærredet, og arbejder videre derfra. Idéerne får jeg undervejs, hvad enten der er motiv i billedet, eller udelukkende farvekompositioner. Undervejs leger jeg lidt, lader billedet fortælle en historie, som skabes mens jeg arbejder. Eller jeg kommer vandige farver på, og lader det løbe og danne mønstre, som jeg drejer lærredet. Jeg bruger alt hvad jeg kan finde til at arbejde med, spatel, pensel, rulle, svamp, ske, strikkepind, osv.
Jeg har udstillet i Danmark, i kunstforeninger og gallerier og forskellige centre og firmaer, som ønsker at have kunst på væggene.
Jeg har været tilknyttet Agora Gallery i Chelsea, New York, og haft en udstilling dér. Jeg rejste selv dertil for at deltage i ferniseringen og opleve det dynamiske kunstcenter. Jeg har udstillet i Miami, Wynwood, ved Red Dot kunstevent, sammen med hundredvis af andre kunstnere fra hele verden. Også her deltog jeg i fernisering og de efterfølgende udstillingsdage. Jeg var repræsenteret ved Fine Art Initiatives, et partnergalleri til Agora Gallery, samt ved World Wide Art, som har base i Santa Barbara, Californien.
Jeg bliver inspireret af eventyr og fabler, naturen omkring mig, stemninger, astrologi, farvernes magi og lysten til at fortælle i farver. At se og møde andre kunstnere kan  være utroligt inspirerende. Ja, i det hele taget er mødet med mennesket et tema til at udtrykke i farver. I mine billeder viser sig ofte sære små væsener, engle og fugle, Sol, hav, bjerge, blomster, træer. Ansigter med store øjne og træk, som kommer de fra en fjern fortid eller en anden planet. Det vokser frem mens jeg arbejder, og når jeg finder det i billedet, griber jeg det og former det færdigt. Vi samarbejder, billedet og jeg.
Jeg er selvudlært og har igennem alle årene arbejdet på at dygtiggøre mig inden for det kunstneriske billedudtryk ved at følge kurser og undervisning inden for faget. Jeg har rejst med Kunstskolen Kreativt Netværk og fået undervisning i Udaipur i Indien, Ischia i Italien og i København. Flere rejser er på vej senere.
Man kan altid komme på besøg i mit atelier efter aftale, også bare for at kigge og snakke.

 

INTERVIEW: LISE LYKKE

Lise Lykke om konsten som kärleksförklaring till kosmos