Jeg begyndte

at male i 1998

inspireret af mine astrologiske studier. Min astrologilærer bad mig om at følge min kreativitet, en evne som jeg i øvrigt ikke kendte noget til.

Jeg begyndte at male, og mine første 10 billeder gengav astrologi og den styrke, der ligger i hver af de 10 planeter, som bruges i astrologitydningen.

Jeg har malet lige siden.

Jeg arbejder mest med akrylfarver og gerne et stort lærred, hvor jeg kan udtrykke mig ekspressivt  med farverne. Jeg har forskellige måder at arbejde på. Jeg vælger nogle farver ud og applikerer dem på lærredet i pletter, klatter og tilfældige mønstre, fordeler dem ud på lærredet, og arbejder videre derfra. Idéerne får jeg undervejs, hvadenten der er motiv i billedet, eller udelukkende farvekompositioner. Undervejs leger jeg lidt, lader billedet fortælle en historie, som skabes mens jeg arbejder.

Eller jeg kommer farverne på, lægger et cellofanlag over, og trykker igennem med en rulle, så farverne arbejder sig ind i hinanden uden at miste deres klarhed. Når jeg tager cellofanen af, kan jeg skrabe og fordele farverne. Og cellofanen kan lægges på et nyt lærred, hvor farveresterne kan danne et spændende billede.

Eller jeg kommer vandige farver på, og lader det løbe og danne mønstre, som jeg drejer lærredet.

Eller det alt sammen på et og samme billede.

Jeg bruger alt hvad jeg kan finde til at arbejde med, spatel, pensel, rulle, svamp, ske, strikkepind, osv.

Jeg har udstillet i Danmark, i kunstforeninger og gallerier og forskellige centre og firmaer, som ønsker at have kunst på væggene.

Jeg har været tilknyttet Agora Gallery i Chelsea, New York, og haft en udstilling dér. Jeg rejste selv dertil for at deltage i ferniseringen og opleve det dynamiske kunstcenter.

Jeg har udstillet i Miami, Wynwood, ved Red Dot kunstevent, sammen med hundredvis af andre kunstnere fra hele verden. Også her deltog jeg i fernisering og de efterfølgende udstillingsdage. Jeg var repræsenteret ved Fine Art Initiatives, et partnergalleri til Agora Gallery, samt ved World Wide Art, som har base i Santa Barbara, Californien.

Nylig har jeg udstillet i Venedig ved en udstilling arrangeret af ITSLIQUID, som er en web baseret platform, som arranger udstillinger i forskellige byer rundt om i verden.

Og Colorida Art Gallery holder til i Lissabon, hvor min aftalte udstilling 2020 måtte aflyses pga. corona virus.

Fremadrettet er jeg booket til en solo udstilling til april 2022 ved Galleri ARTIFACT, New York.

Jeg bliver inspireret af eventyr og fabler, naturen omkring mig, stemninger, astrologi, farvernes magi og lysten til at fortælle i farver. Jeg maler helst på en god dag, med god stemning og godt humør. Det synes jeg også mine billeder bærer præg af. At se og møde andre kunstnere kan også være utroligt inspirerende. Ja, i det hele taget er mødet med mennesket et tema til at udtrykke i farver.

I mine billeder viser sig ofte sære små væsener, engle og fugle, Sol, hav, bjerge, blomster, træer. Ansigter med store øjne og træk, som kommer de fra en fjern fortid eller en anden planet. Det vokser frem mens jeg arbejder, og når jeg finder det i billedet, griber jeg det og former det færdigt. Vi samarbejder, billedet og jeg.

Jeg er født i 1955 og bosiddende i Nordsjælland. Jeg er gift og har 3 børn samt børnebørn. Jeg er uddannet sygeplejerske, og har arbejdet inden for mit fag med anæstesi og smertebehandling i mange år. I dag beskæftiger jeg mig med alternativt arbejde, primært håndlæsning, og så selvfølgelig billedkunst.

Jeg er selvudlært og har igennem alle årene arbejdet på at dygtiggøre mig inden for det kunstneriske billedudtryk.

Jeg har taget undervisning og kurser undervejs, som jeg har haft – og stadig har – behov for i min læringproces. I 2019 og 2020 har jeg fulgt/skal følge sommerkursus på Kunstskolen Spektrum i København, som også uddanner og dygtiggør unge kunstnere som forberedelse til at søge Kunst Akademiet.

Jeg har rejst med Kunstskolen Kreativt Netværk og fået undervisning i Udaipur i Indien, Ischia i Italien og i København. Flere rejser er på vej senere.

Man kan altid komme på besøg i mit atelier efter aftale, også bare for at kigge og snakke.

Dummy Image