Lidt om mig

Jeg begyndte at male i 1998

inspireret af mine astrologiske studier. Min astrologilærer bad mig om at følge min kreativitet, og mine første 10 billeder illustrerede forskellige elementer inden for stjernetegn og astrologi. Det var starten til min rejse i farver og billeder.

Jeg har malet lige siden.

Jeg arbejder mest med akrylfarver og gerne et stort lærred, hvor jeg kan udtrykke mig ekspressivt med farverne. Jeg har forskellige måder at arbejde på. Jeg vælger nogle farver ud og applikerer dem på lærredet i pletter, klatter og tilfældige mønstre, fordeler dem ud på lærredet, og arbejder videre derfra. Idéerne får jeg undervejs, hvad enten der er motiv i billedet, eller udelukkende farvekompositioner. Undervejs leger jeg lidt, lader billedet fortælle en historie, som skabes mens jeg arbejder. Eller jeg kommer vandige farver på, og lader det løbe og danne mønstre, som jeg drejer lærredet. Jeg bruger alt hvad jeg kan finde til at arbejde med, spatel, pensel, rulle, svamp, ske, strikkepind, osv.

Jeg har udstillet i Danmark, i kunstforeninger og gallerier og forskellige centre og firmaer, som ønsker at have kunst på væggene.

INTERVIEW: LISE LYKKE

Jeg har været tilknyttet….

Jeg har været, og er, tilknyttet Agora Gallery i Chelsea, New York, og haft en udstilling dér.  Jeg har udstillet i Miami, Wynwood, ved Red Dot kunstevent, sammen med hundredvis af andre kunstnere fra hele verden.  Jeg var repræsenteret ved Fine Art Initiatives, et partnergalleri til Agora Gallery, samt ved World Wide Art, som har base i Santa Barbara, Californien. Igen i 2023 deltager jeg i en kunstudstilling ved Agora Gallery i New York.

Jeg bliver inspireret af eventyr og fabler, naturen omkring mig, stemninger, astrologi, farvernes magi og lysten til at fortælle i farver. At se og møde andre kunstnere kan være utroligt inspirerende. Ja, i det hele taget er mødet med mennesket et tema til at udtrykke i farver. I mine billeder viser sig ofte sære små væsener, engle og fugle, Sol, hav, bjerge, blomster, træer. Ansigter med store øjne og træk, som kommer de fra en fjern fortid eller en anden planet. Det vokser frem mens jeg arbejder, og når jeg finder det i billedet, griber jeg det og former det færdigt. Vi samarbejder, billedet og jeg.

Jeg har igennem alle årene arbejdet på at dygtiggøre mig inden for det kunstneriske billede udtryk ved at følge kurser og undervisning inden for faget. Jeg har rejst med Kunstskolen Kreativt Netværk og fået undervisning i Udaipur i Indien, Ischia i Italien og i København.  I 2021 havde jeg en udstilling i Rom på Gallery Rossocinabro. Jeg har haft sommerkurser hos Kunstskolen Spectrum, og været på Ærø Kunsthøjskole.Samt diverse andre kursus hvor det har været relevant at deltage.

Man kan altid komme på besøg i mit atelier efter aftale, også bare for at kigge og snakke.